Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Кадър: Телевизия 7/8Какво точно не ни тревожи в него,

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgКадър: Телевизия 7/8Какво точно не ни тревожи в него,
Коментари Харесай

Адв. Кашъмов: Медии, които са най-критични към властта, биват обвинявани от други медии, че произвеждат фалшиви новини

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Кадър: Телевизия 7/8

Какво тъкмо не ни тревожи в него, извънредно обезпокоителен закон. България не е имала истински закона за печата, какъвто в 19-и век е имало в западноевропейски страни, сподели юрист Александър Кашъмов пред Слави в Телевизия 7/8 в коментар за закона за подправените вести, който предлага Вътрешна македонска революционна организация.

Сега, когато имаме интернет и необятни форми на независимост на словото и благоприятни условия за изложение, идва концепцията да се контролират интернетсайтове, интернет, да се води битка с по този начин наречената дезинформация. Виждаме, че в последния миг се появява този израз подправени вести, да, подправени вести евентуално има, само че истината е, че плурализма на мнението и другите източници на информация, това не е проблем за едно общество. Проблем е, когато се затваря кранченто, когато плурализъм няма, когато някой си разрешава по неразбираеми критерии да упреква една или друга рецензия за подправени вести или дезинформация, добави адв. Кашъмов.

Точно медиите, които у нас имат най-ниско равнище на нравственос, упрекват своите съперници, че създават подправени вести. Точно медии, които са най-критични към властта, биват упреквани от други медии, че в действителност те създават подправени вести. Ако следваме тази логичност и имаме един закон, който се бори с подправени вести и дезинформация, този закон би обслужвал тези, които имат власт. Това е нещото, с което се борят всички правови страни, дори бих споделил, че са се преборили, тъй като тази битка е траела през 20-и век, на някои места даже през 19-и. Излиза, че в този момент през 21-ви век, се прави опит за независимост, която ние най-малко на книга сме имали, да се постави под шапка на някаква регулация, тъй като ще се бори с дезинформацията, сподели още адв. Кашъмов.

Всекидневно виждаме, че разнообразни представители на властта, от време на време даже доброжелателно, а не безусловно злонамерено, хората се изнервят, когато са на власт, само че те са длъжни да търпят рецензията, тъкмо по тази причина, тъй като с властта идва близкото наблюдаване отстрана на жителите. В демокрацията властта произлиза от хората, а не от короната, нагледно казано. Те би трябвало да се научат,че рецензията към тях, би трябвало да я търпят, а не да размахват принадлежности за принуда, да не приказваме за опитите и желанията това да бъде инкриминирано, т.е. да стане закононарушение, разяснява адв. Кашъмов.

Как да се борим против закон за подправените вести? Трябва да има необятен спор, да има мнение в Народното събрание, би трябвало да стане ясно на хората, които имат такива планове и желаят да се занимават с политика, че това е безусловно неприемливо. Недопустимо е свободата на словото да не се търпи, неприемливо е в една страна, страна, членка на Европейски Съюз, да има опит за ограничение, за санкциониране, да не приказваме за затвор, за свободата на словото, сподели още адв. Кашъмов.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР